Creditcard

Wat is een creditcard?

Geld lenen met een creditcard dat kan. Een creditcard is een betaalmiddel net als een bankpas. Het verschil zit hem in het feit dat u bij een creditcard pas achteraf uw betalingen doet. Je kan het zien als een lening die door de creditcard verstrekker voorgeschoten word. Je leent geld.

Voorbeeld: U heeft uw oog laten vallen op een digitale camera en betaald deze met de creditcard. U kunt op dit moment direct gebruik maken van de digitale camera terwijl het bedrag van de camera nog niet van uw rekening afgeschreven is. Tegen het einde van de maand ontvangt u een overzicht van alle gemaakte kosten. U ziet hier dus ook de gemaakte kosten van de digitale camera op staan. Op dat moment kunt u kiezen om het bedrag direct renteloos terug te betalen of dat u in termijnen af wil lossen onder een vastgesteld rentepercentage over het geleende bedrag.

Hoe los ik af bij een creditcard?

Tegen het einde van de maand maakt uw verstrekker een overzicht voor u op, van al uw aankopen. U krijgt de mogelijkheid om al deze betalingen direct af te lossen of om een betalingsregeling te treffen. Als u besluit direct af te lossen betaald u geen rente over het bedrag. U heeft als het ware gebruik gemaakt van een renteloze lening voor de duur van ca. 1 maand. Besluit u om de kosten later of gespreid te betalen betaald u een vastgestelde rente over het nog af te lossen bedrag. Het is gedeeltelijk te vergelijken met de afbetaling van een doorlopend krediet.

Waaraan kan ik mijn geld besteden op het moment dat ik gebruik maak van mijn creditcard?

U kunt u creditcard gebruiken waar u dat zelf nodig voor acht. U kunt er boodschappen van gaan doen, u kunt de benzine van uw auto ervan betalen, u kunt het uitgeven aan elektronische apparatuur, enzovoorts. U bent degene die bepaald waaraan het uitgegeven word.

Voordelen van een creditcard:

  • U kunt met een creditcard wereldwijd betalen en al uw aankopen zijn tijdens het transport verzekerd.
  • Als u direct het tijdelijk geleende bedrag terugbetaald is dit renteloos.
  • Als u online aankopen doet zijn deze beter beschermt dan die met een reguliere bankpas.
  • Geld lenen en achteraf betalen waarbij u kunt kiezen tussen gespreide betaling of niet.
  • De creditcardleveranciers staan bekend om goede service en klantvriendelijkheid.

Nadelen van een creditcard:

  • Contact geld opnemen met een creditcard is duurder dan met een reguliere bankpas
  • Als u ervoor kiest de betaling niet direct af te lossen is het rentepercentage hogen dan die van een mini lening of die van een doorlopend krediet. In de voorwaarden van de creditcard verstrekker is hier uiteraard meer over te vinden.
  • De jaarlijkse kosten van een creditcard liggen hoger dan die van een bankpas.

Waar kan ik een creditcard afsluiten?

Er zijn diverse creditcardleveranciers op de markt. De voor de hand liggende keuze is de bank waar u lopende rekeningen heeft. Dit is niet direct ook de beste keuze er zijn namelijk verschillende type creditcard aanbieders op de markt die ook weer diverse andere voorwaarden hanteren. Het kan dus zijn dat de creditcard van uw bank nier direct de beste keus is voor u. Onderzoek in de diverse aanbieders bied dus uitkomst. U kunt bij onderstaand aanbieders de voorwaarden aanvragen en bekijken welke aanbiedingen er aangeboden worden.