BKR registratie en lenen

Wilt u geld lenen met een BKR registratie. Bij veel mensen roept dit onderwerp een hoop vragen op. Antwoorden op de meest gestelde vragen over het lenen van geld in combinatie met een BKR registratie vindt u uitgelegd op deze pagina.

Wat betekend een BKR registratie?

De Nederlandse overheid stelt als eis dat iedere verstrekte lening of krediet door de financierder bij het Centraal Krediet Informatiesysteem (BKR) aangemeld wordt. Dus heeft u geld geleend met bijvoorbeeld een mini lening staat deze lening geregistreerd bij het BKR. Deze aanmelding noemen ze een BKR registratie. Zo heeft de BKR een overzicht van alle geld leningen die op naam van een persoon staan. Zowel de lopende leningen als de leningen die reeds afbetaald zijn vind u terug bij het BKR. Door deze meldingen kunnen de kredietverstrekkers zien of je aan je betalingsverplichting voldoet of hebt voldaan. Daarnaast kunnen ze ook zien of je bij de huidige lening of een reeds afbetaalde lening betrouwbaar bent geweest in de afbetalingen.  Heeft u afspraken gemaakt over opschorting of verlaging van af te lossen bedrag geen zorgen. Ook deze afspraken worden genoteerd.

Wat betekend dit?

Dit betekend dat deze BKR registratie door financierders gebruikt om te kijken of u al andere geldleningen heeft lopen en of u voldoet aan de betalingsverplichting gesteld aan deze leningen.  Leningen uit het verleden zijn ook in te zien en zo krijgt de financierder inzicht in uw betalingsverkeer.

Voorbeeld: Heeft u in het verleden gebruik gemaakt van een doorlopend krediet en deze hebt afgerond terwijl u aan alle verplichten hebt voldaan kunnen kredietverstrekkers dit inzien.

Over het algemeen denken consumenten snel dat een BKR registratie als nadelig word beschouwd door geldverstrekkers. Het tegendeel is waar. Geldschieters kunnen terugzien hoe u in het verleden bent omgegaan met uw betalingsverplichtingen en hoeveel leningen u heeft gehad of heeft lopen. Uiteraard zien de meeste financierders liever dat u aan al uw betalingstermijnen hebt voldaan waarmee u voor de financierder betrouwbaar geacht wordt. Is dit niet het geval is er geen nood aan de man. Er zijn namelijk opties om geld te lenen terwijl u een negatieve BKR registratie achter uw naam hebt staan.

Geld lenen met een negatieve BKR registratie?

Veel mensen denken dat het niet mogelijk is geld te kunnen lenen met een negatieve BKR registratie. Dit is niet waar. Er zijn diverse kredietverstrekkers die u geld willen lenen zonder dat het BKR geraadpleegd word. In de regel gaat het wel vaker over de kleinere geldbedrag. U kunt bijvoorbeeld  terecht bij Ferratum voor een geldlening waarbij niet gecontroleerd wordt bij het BKR.

Het kan ook zo zijn dat er wel gecontroleerd word of er een BKR registratie staat geregistreerd. Ook dit hoeft niet nadelig te zijn. Het kan echter wel zo zijn dat er andere afspraken gemaakt worden daar u geld wilt lenen terwijl u een negatieve BKR registratie genoteerd heeft staan. Het rentepercentage kan bijvoorbeeld stijgen of er zitten wijzigingen in de wijze van aflossing. U kunt de opties/mogelijkheden doornemen met de verschillende geldverstrekkers. Zie hiervoor financiële aanbieders.

BKR geen bezwaar! Cashper.nl